İyi ki varsın NLP

27 Temmuz 2008 Pazar


Nasıl bir insan olduğumla ilgili konuşmayı pek sevmem. Yani pek övücü konuşmalar yapamayacağım kendimle ilgili çünkü genlerimizde var evham, panik :) Hele şu günlerde ananeciğimden, teyzoşuma, anneciğimden kuzenlere ve hatta en çok da babama kadar ailedeki herkesi sarmış durumda benim doğum heyecanım :) Canım Kaptanım eyp ise bahsini bile açmıyor, beni ilgisiyle, sevgisiyle sarmış vaziyette rahatlatmaya çalışıyor :)
Bense yıllar önceki bir kazadan hatıra sakrum sorunumla başetmeye çalışıyorum. Pek fazla detaya girmeden anlatayım. Abijim, fizyoterapist ve spor fizyoloğudur. Onunla ilgili bir yazı da burada O dönem bütün hocaları ilgilenmişti benimle. Hiç unutmadığım birşey söylemişti bir doktor:
'Bazı kadınların doğum esnasında bel sorunu ortaya çıkar. Bazılarının ise bel sorunlarına ilaç gibi gelir hamilelik.' İşte benim de böyle oldu. Geriye sadece buradaki hastanede bir fizyoterapistle görüşüp normal doğumu yapabilme ihtimalimi öğrenmek kaldı.
Peki bütün bunların başlıktaki NLP ile ne ilgisi var? Ondan da önce NLP nedir?
NLP ( Nöro-linguistik Programlama), bilinçaltımıza hangi mesajların gönderileceğini bilinçli olarak sağlar. Türkçe'de doğum sancısı, doğum ağrısı denilen sözcüğün İngilizcesi 'labor', Fransızcası ise 'travaille'. Her ikisi de 'iş', 'eylem' anlamına geliyor. Yani biz Türk kadınlarına ilk önce sancı ve ağrıyı çağrıştıran, doğum onlar için doğumu sonuca ulaştıracak olan eylem.
Ayrıca NLP'ye göre bir şeyi dünya üzerinde en az 1 kişi yapabiliyorsa bunu herkes yapabilir. NLP ananemin, 'Konak Meydanı insan dolu, onlar gibi doğar seninki de..' mantığının bir kopyası mı yoksa?!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

doğurmak işin en kolay kısmı:) görüceksin:) ve anneannen çook haklı:)