Arrr yuuu reediiiiiii!!!

1 Eylül 2008 Pazartesi



Evet, artık hazırız. Miniğim gelebilir.
Her iki ailedeki ilk torun olduğu için hiç kimse eli boş gelmiyor artık evimize :)
Benim aklımdaysa bissürü ikilem var. 'Normal mi, sezaryan mı?' kararsızlığından başka aklımı aylardır meşgul eden şey isim!!
eyp, daha miniğimiz yola çıkmadan, kız ya da erkek, Güneş olmasını istedi. 'Sen yanına istediğini ekle' dedi. Çünkü bizim ailede 2 isim diye gelenekselleşmiş bir durum var :)
İşte bu yüzden nette aralıksız arayış içindeyim. Fikirlerinizi bekliyorum. :)

Bu arada ilk kolaj çalışması bu yaptığım. Bundan sonrakiler daha güzel olabilir:)

7 yorum:

Sinem dedi ki...

Uyy. Ne şeker şeyler bunlar. Güle güle giyinsin innşallah.
Sana isim konusunda bir tavsiye. İsimler sözlüğü aç ve soyisminizle uyan bir isim bul. Bir yakınım tavsiye etmişti. Çok iyi bir yöntemmiş. Hem de çok şık oluyor öyle uyumlu olunca. :)Kesinlikle normal doğum diyorum. Eğer mümkünse tabii ki.

Seyhan dedi ki...

herşey çok güzel güle güle kullansın minik , iki isim olayı eşimin ailsindede var ,annesi babası kardeşi vs hepsi iki isimli bizim kızdada öyle olacak yani benim işimde zor ama bişeyler bulup vazgeçiyoruz .ama benim vaktim var senin az zamanın kaldı hadi kolay gelsin :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bence güneş tek başına harika bir isim. hem unisex hem aydınlık hem hayat kaynağı.. bu arada bol bol alttan çıtçıtlı body almanı tavsiye ediyorum. üstüne yelek, altına patikli pantalonlarla çok rahat edersin.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

normalmiş sezaryenmiş hiiç kafana takma derim bi de. zira hepsinin acısı geliip geçiyor. emzirme olayı da kafada bitiyor. sezaryen olup canavar gibi emzirenler de var normal doğumdan sonra -afedersin- kıçının üstüne bile oturamayanlar da. sadece evde bebeğinle geçireceğin ilk günlere odaklan bence. bebek alttan da olsa üstten de olsa çıkacak nasılsa :))

Adsız dedi ki...

ne güzel söylemiş Hülya:) al bendende o kadar:) son anda içinden ne geliyorsa nasıl huzur bulucaksan öyle doğur,önemli olan o her dakikayı sakin sakin yaşamak ve kucağına bebeğini stressiz almak:)
Bencede Güneş çok güzel,peki yanına geleneksel mi yoksa son moda isimlerden mi düşünüyorsunuz:)

senem dedi ki...

Gunes cok guzel bir isim. Biz de Neva koymasaydik Gunes koyacaktik. Son anda bebegin yuzune bakinca nedense Gunes degil de Neva daha uygun gibi geldi ama sanirim aklimin kosesinde kalacak hep. Kiyafetler de harika.

Bu arada doguma cok az kaldi. Herseyin cok guzel gidecegine eminim. Sezaryen ya da normal dogum, ikisinin de kendince avantajlari ve zorluklari var eminim. Gunes hanim kendi tercihi ile ilgili size bir sinyal gonderir belki :-)

Yesim dedi ki...

Bu yazıyı okuyunca birden bizim evdeki durumu görür gibi oldum :) Benim eşim de ben hamile kalır kalmaz kız olursa illa ki Güneş olacak diye tutturmuştu, ben ilk başlarda karşı çıksam da eşim o zaman 2 isimli olsun Güneş'in yanına sen istediğini koy dedi. Ama ben 2 isim de istemiyordum (biraz huysuz muyum ne?!) sonra birkaç hafta önce baktım eşim çok ama çok istiyor Güneş ismini; peki ama Güneş ismini yalnızca sen kullanacaksın geriye kalan herkes diğer ismi kullanacak diye bir anlaşma yaptık. Sanırım biraz da cadıyım :) İki isim bir de soyad çok uzun olmasın diye ben Güneş'in yanına 3 harfli isimler düşünüyorum, şimdilik de Ela'ya karar verdik biz. Ama daha 2 ayımız var, belki gene fikir değiştiririz bakalım...Zor işmiş isim seçmek.