Kordon Kanı Bankası

6 Eylül 2008 Cumartesi


eyp ile yaptığımız başvuru sonucunda Yaşam Bankası'ndan gerekli evraklar ve kitler ulaştı bugün elime.
Yaşam Bankası, normal ya da sezaryan doğum bitiminde bebeğin kordonundan alınan kanı bizim için saklıyor. Peki neden?
Kök hücreler, nerede bir zedelenme veya onarım ihtiyacı varsa, oraya giderek gereken hücre tipine dönüşür ve hasarı onarırlar. Kalp krizi geçirende kalbe, karaciğer harabiyeti olanda karaciğere, kemiği kırılanda kırık hattına giderek gerekli tamiratı yaparlar. Vücutta en fazla olduğu zaman anne karnındaki bebeklik çağıdır. En çok da bebek kordonu, kemik iliği ve kanda bulunur.
Kordon kanı, bebeğin doğumundan sonra bebek-eşinin içinde kalan kandır. Bu kan kök hücre açısından son derece zengindir. Direk olarak anne veya bebekten kan alınmadığı için herhangi bir acı hissi veya komplikasyon riski yoktur.


Gereken durumlarda- ki umarım gerekmez- kanser hastalıkları, kemik iliği hastalıkları, kalıtsal kan hastlıkları.. ve bunun gibi birçok rahatsızlıkta bebeğin kendisi için kullanilabildiği gibi doku grubu uyduğu takdirde anne, baba ve diğer kardeşler için de kullanılabilir.
Şu anda benim tam olarak bilmediğim bir ödeme planı çıkarılıyor. O konuyla ilgili eyp konuşacak tel.de. Ödemeler senelik yapılıyormuş.
Bu bizim anne- baba olarak aldığımız bir tedbir. Başımıza ne zaman, ne geleceği belli olmuyor. Dilerim kullanmaya gerek duyulmaz hiçbir zaman..

1 yorum:

Sinem dedi ki...

Bu konuyu çok merak ediyorum biliyor musun? Acaba gerçekten değer mi bunları yapmaya yoksa hayatı oluruna bırakmak daha mı iyi diye? Ücret ve son kararınız ile ilgili de ayrıntılı bir yazı yazmanı bekleyeceğim.;)