Bana yalan söylediler :)

4 Ocak 2009 Pazar

Herkes, 3 aylık olsun toparlanır bebek, sen de rahatlarsın diodu. Bizim kız 3. aydan sonra coştu. Bi haller, tavırlar, gecenin köründe mızıklanmalar. Ama suç hep eypnin diorum kimse inanmıo.
Bebeklilere sorulan klasik sorular vardır, anne bloggerlar ii bilir.
Bunların en populeri 'Gece uykusu nasıl??'
Sana nee!!! Çok ağlıyor desem gelip uyutacak mısın? Ama benim dürüst kaptanım eyp napar?? 'Çook ii ya. Beşiğe koyuyoruz kendi kendine uyuyo bizimki.' Ve bu sözle gece bi türlü sonlanamaz. Melek Güneş, gözleri kızarıp dombalak gibi olana kadar ağlar. Ağlarken arada bir güler, koltuğumun altına sokar burnunu içini çeke çeke sızar en sonunda. Beşiğe sessizce koymaya çalışırım açar kocaman gözlerini. Tam uyudu ohh derken, eyp lavaboya ya da su içmeye kalkar. Yatağa girmeden öper bi daha. Benim mesaim böylece başa döner. Bizim aralık ayımız böyle geçen gecelerle dolu. 3 bitti artık ben 6. aydan ümitliyim. :)


Burada 1 günlüktü daha kuzucuk..

Bu arada çooook güzel gelişmeleri de yok diil miniğimin. Ellerini keşfetti son günlerde. Şaşkın şaşkın bakıo, gözlerini ovalıo uyandığında. Daha uzak mesafelerden bizi tanımaya başladı. Karşı koltukta oturan babası film izlerken ona baksın die çığlık atıo dikkatini çekmek için. Gezmeye bayılıo. Değişik bi dükkana girdik geçenlerde, cam eşyalar, boncuklar vardı. Hiç çıkarmadığı sesleri çıkardı orda, gözlerini açtı kocaman, ağzı açık bakakaldı :)

8 yorum:

nazo dedi ki...

boncuklar sevilmez mi, 3 aylıkken bile keşfediliyor işte :) nazar değmesin bundan sonra da melekler gibi uyusun Güneş :)

a. gizem dedi ki...

şirine yaaa:)
ben de öpebilir miyim acebaaa :P

Bahar Eren dedi ki...

Sizi o kadar iyi anlıyorumki... Bende aynı hataya düştüm ve bir arkadaşıma oğlum günde iki kez uyuyor ve gecede uyuyor dedim. Demez olaydım, o gündür artık gündüzleri bir kere uyku uyuyor o da zar zor....Sonra geceleri hiç uyanmaz dedim. O da ne? Geceleri uyanmaya başladı hemde bir yaşından sonra :) Neyseki bana demişlerdi, 3 yaşına kadar dengesiz olurmuş uykuları. Yani 3 Yaşından sonra anneler rahat edebilecekmiş...

Sevgiyle kalın
Bu arada çok maşallah, koruma kalkanları güçlensin ki kimsecikler ona zarar veremesin.

Adsız dedi ki...

valla elfciğim korkutmamak için hep saklanıyor gerçekler:) ne yapalım:) bende 2 yaşı bekliyorum :)

Esin dedi ki...

Bende devamlı bi rbekleme içindeyim elifcim.Bende güldem gibi 2 yaşı bekliyorum.Sonrada 3 derken 4 ü ve 5i.....Sonra bir bakıcaz evlenmiş,Bu sefer de gelmiyor diye üzülürüz :)
KAder şekerim anne olarak kaderimiz bu.
Ama şunuda sölim bence herşeyi herkese söleme,ben nazara çok inanıyorum ve hakikaten bazıları nazarlıyor.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

sen dedin ya emzirmek doğurmaktan zor diye. inan uyutmak emzirmekten daha zor. beklentilerini ufalt diye söylüyorum, 6.ayımızın dolmasına sayılı saatler var ama durumda bi değişiklik yok.

IŞIL'ın annesi... dedi ki...

ah güzel melek zaman ne kadar da hızlı böyle.Işıl ın 3 aylık hallerinin tadı damağımdayken 2 gün önce 7 aylık oldu.
uykulu,uykusuz,mızmız,neşeli yada her nasılsa tadını çıkarmaya bakın.hayat bu kadar hızlı akarmıydı daha önce düşünmeden edemiyorum.
maşallah güzeller güzeli..

Denize ve Nehire aşık dedi ki...

Geçici bir dönemdir inşallah. ama ne zaman iyi birşeyden bahsetsem bizim de düzenimiz şaşar. Çok iyi yiyor dediğimiz günün akşamı yemez, uyuyor dediğimiz gün sabahlar gibi durumları çokça yaşadım. İşte bu yüzden insan anne olunca kocakarı gibi ağzından maaşallah(inşallah-aminn.vs) kelimesi eksik olmuyor :)