Emzirme-me

17 Temmuz 2009 Cuma


ÇocuklaÇocuk, severek takip ettiğim sitelerden biri. Şu yazısını okuyunca önce yorum bırakmak istedim ama yorum bir post uzunluğuna ulaşmaya başlayınca burada yazayım istedim. Konu kısaca, toplum içinde bebek emzirme.
Benim de dikkatimi özellikle anne olduktan sonra çeken bir konu bu. Tabii ki herkes aynı şartlarda yaşamıyor. Otomobil, emzirme minderi, süt sağma makinesi gibi extra lüksleri yok her kadının. Ama bu bir neden olmamalı.
Geçenlerde misafirimiz olan bir komşu hanım mesela. Tamam, sadece kadınların olduğu bir gündüz oturmasıydı. Ama rica edip yan odaya geçse ya da arkasını biraz dönerek ya da bir minik tülbentle örterek yapsa daha hoş görünmez mi gözümüze? Lönk diye 5 kiloluk memeyi gözümüze sokar gibi çıkarınca daha mı çok geliyor bu süt?
Aynı şey arkadaşlarımızla gittiğimiz bir restorantta da oldu.
Biz önceden yerleştik, eyp de arkamızdan geliyordu.
eyp tam yanına oturacaktı ki 2 yaşında danacık kızının ağzına memesini tıkıştıran arkadaşımı gördü ve tabii ki hemen arkasını dönerek çaprazındaki sandalyeye geçti.
Modernlikle laubaliliği karıştıranlara yazılmış bir post olsun, herkes memesine sahip çıksın.

5 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Geldik hemen.
Kesinlikle haklısnız, emzirmenin br adabı olmalı. Ve örneklerinizle bunu çok iyi açıklamışsınız.
Çok hoş bir yazı olmuş.
Sevgiler,

Cocukla Cocuk dedi ki...

Yazınızı bizim yazının altına not yazarak bağlantı şeklinde verdik, işin bu yönünü de okusunlar

a. gizem dedi ki...

hahahhaa :)
haklısınnnn ama en çok şeye güldüm, gözümün önüne geldiii 5 kiloluk memeyi lönk diye çıkarma olayı :) hihi herkes memesine sahip cıkmalıııı:)

İlknur dedi ki...

guldurdun beni :) Herkes memesine sahip ciksin deyince :) Vallahi oyle lokantadir acik alandir gibi yerlerde asla yapamam da sadece bayanlarin oldugu ortamda bende sakinmiyordum kendimi. Artik daha dikkat edeyim, rahatsiz olan oluyordur belki dedigin gibi.

Efsun dedi ki...

Selam, güldüm yazini okurken:) Bizim buralarda emzirme odalari var sehirde, disari cikinca pek problem olmuyor. Herkese acik bir yerde emzirmem gerektiginde ise hep bir tülbentim olurdu yanimda. Bende acamam öyle ne yalan söyliim! Tamam dünyanin en dogal seyi emzirmek ama birazda mahrem olabilir degilmi? Sevgiler