Hmmm...

5 Temmuz 2009 Pazar

Eveet..
O günler geldi sanırım.
Her günün aslında tempolu devam ettiği ama geneli düşünürsek zamanın bir türlü geçmediği o son haftalar..
Ve başladı. Bünyem buram buram süt kokuyor. Her hamilede oluyor mu bu durum bilmiyorum. Ama tüüüm giysilerimde aynı koku var.
Aslında bu ilginç bir durum. Geçen sene, hamileliğe, doğuma.. öyle bir odaklanmıştım ki sonrası aklıma dahi gelmiyordu. Başkalarının bebeğini, hele hele yeni doğmuşsa kucağıma alıp sevmekten hazzetmezdim.



Birinci neden, zarar verme endişesi
İkincisi ise lüzumsuz teyzelerin sıra sizde artık mimikleri
Her neyse, bu yüzden yeni doğmuş bir bebeği nasıl tutacağım, ona nasıl bakacağım sorusu aklıma bile gelmemişti.
Taaa ki sezaryan çıkışında, herşey bittiğinde, ben epidural ve mutluluk sarhoşu iken aneztesiztin şu sözlerini duyana dek:
'Dışarda aç bir minik canavar seni bekliyor. Hazır mısın anne?'
Anaaam!!!Hakkaten yaa!! Onu ben emzireceğim. Bu neden gelmedi daha önce aklıma??
Bu seferse, bu koku uyandırdı beni. Psikolojik olarak daha hazırım sanırım şu emzirme olayına. Melek Güneş için 3,5 aylık maalesef mama destekli emzirme süresinden sonra daha iyi bir performans bekliyorum artık kendimden.

3 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

elfim güzelim
emin ol bu sefer her şey daha iyi olacak. kafan daha rahat, neyle karşılaşacağını biliyorsun ve inanılmaz bir tecrübeyle dopdolusun. ilk çocuktaki "yarınımız nasıl olacak acaba, hatta 1 saat sonramız nasıl nasıl nasıl?" soruları dolanmayacak kafanda.

Denize ve Nehire aşık dedi ki...

Melek Güneş ile kardeşinin arası da aynı Deniz ve Nehir'in gibi olacak.Tüm bu süreçleri benzer şekilde yaşamış bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki bu sefer annelikdeki performansına sen bile inanamayacaksın. Anneliğin de tecrübeyle geliştiğini söyleseler hayatta inanmaz içgüdüsel birşey nasıl tecrübeyle gelişir canım diye sorgulardım. Ama gördüm ki çocuk sayısı arttıkça tecrübe artıyor :) Ama "2" tecrübe etmek için güzel bir sayı :)Fazla tecrübe bünyeye zarar...

Bahar Eren dedi ki...

bu süt kokusu olayını ben emizerme döneminde yaşadım. Müthiş bir koku, ve acayip mutlu oluyordum. Sadece o koku üzerimden gitmesin diye (komik ama gerçek) aylarca aynı bluzu üzerimden çıkartmamıştım.
Annemin yorumu; kızım artık değiştir şunu yeter hep aynı şeyle dolaşıyorsun bana fenalık geldi...-ben; ama anne bu süt kokusunu alıyormusun? Bak oğluşum kokuyor üzerim nasıl değiştireyim şimdi ben bunu? Annem; dumur! (:
Allah hayırlı ve uzuun emzirme dönemi nasip etsin. Emzirmek kadar güzel birşey olamaz.