Bal ile Kaymak

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Oğluşumu emzirdim. Kızım babasının ninnisiyle uyudu. Sıra geldi bloga..
Uluç Ege'nin 12 çıkan sarılık değeri dışında can sıkıcı birşey yok çok şükür. Hatta çoook güzel geçiyor günler. eyp'nin 29'undaki turu da iptal oldu. Her anımız beraber geçiyor. Güneş de epey ayrı kaldığı ilk sezonda babasına doydu.
Uluç'un sarılığı içinse gündüz annemin, gece de eyp'nin desteğiyle tüm gün uğraşıyoruz. Henüz çok güçlü ememiyor beni. Sarılığı öğrendiğimiz ilk gün epey uyudu. 2 kere çekip sızdı.
Yorumlardan belki tanımışsınızdır EmirAli'nin annesi sağolsun süt sağma makinasını getirdi bana. O olmasa çok zorlanırdık kesin. Sürekli sağdım sütümü. Zorla uyandırıp emzirdim arada. Son 2 gündür alıştı epey emmeye. Güçlendi sanki daha da :) Yarınki kontrolde belli olacak bakalım sonuçlar.
Benim de dikişim alıncak. Bu sefer daha değişik yapıldı sezeryan. Geriye hiç iz kalmadan. Benim için önemli değildi aslında ama umarım eskisi gibi sağlıklı ve sorunsuz olur.





Şimdi gelelim fotoyu neden çektiğime.
Bebeği Melek Güneş civarı olan epey blog arkadaşım oldu. Yani henüz yaşına girmemiş ya da yeni giren... Annelere çocukları herzaman küçük görünür. Bana da öyleydi.
Taaa ki Uluç Ege doğana kadar. 2 gün hastanede kaldıktan sonra eve geldik. Melek Güneş arada 1-2 kez geldi hastaneye. Ben doğumdayken de eeeen sevdiğim beyaz elbisesiyle karşıladı bizi.
Eve geldiğimizdeyse kendimle gurur duydum resmen :)
Benim ufacık tefecik dediğim, kucağımdan indirmeye kıyamadığım kuzucuğum, kardeşinin yanında bir minicik danacık oldu çıktı.
Onun yaklaşık 3 katı kadar olduğu için ayaklar dombili, kucağa sığmıyor gibime geldi. Henüz tabi ki kucağıma alamıyorum. O da ilginç bir şekilde anlıyor olanları.
Yerde ya da yatakta birlikte oynuyoruz ama kucağa gelmek istediğinde anneannesine sesleniyor, ona uzatıyor kollarını.
Yani demem o ki blogdaşlarım. Yeni doğum yapan birileri varsa bebeğinizi alıp gidin. Aradaki farka inanamayacaksınız. Hafıza çok nankör. Melek Güneş'in başını bile tutamadığı günler olduğunu nasıl da unutmuşum..
2 çocuklu olmaksa çok çok ilginç. Yatak odasında oğlumun saçlarını okyaşıp emzirirken, kulağım salonda bıdır bıdır konuşan kızımda. İkisine bakıyorum bazen. Birbirini çooooook seven iki insandan iki minik parça. Ömürleri boyunca birbirlerini çok sevmelerini, hiç kırmamalarını diliyorum sonra..Bu minik ayaklar farkı yollara gitse de kalpleri hep yanyana çarpsın istiyorum....

19 yorum:

Adsız dedi ki...

inşallah hayat boyu birbirlerinin en yakın arkadaşı olurlar:)

nazo dedi ki...

Ne güzel bir resim :) Bence çok iyi anlaşacaklar, arkadaş gibi olacaklar :)

senem dedi ki...

Yeni hayatınız çok parlak, çok güzel görünüyor. :) Hayırlı, uğurlu olsun. Minik ablanın yanaklarından, bebeciğin de boynundan öpüyorum.

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

sana helal olsun SÜPER ANNE
dileklerimizin her zaman gerçekleşmesi dileği ile canım benim ...
bu arada eşinin sizinle olmasına da ayrı bir sevindim, oğlun uğurlu geldi bak,herşey yolunda Allah'ın izni ile =)

gulnihal kalfa dedi ki...

Sizi görmek için can atıyorum :S

Esin dedi ki...

Elifcim inşallah hep çok mutlu olun...

mummy dedi ki...

Ağlarım şimdi ben..Çok tatlılar...maşallahlar..:)

ELİF dedi ki...

Ay sen beni ağlatcan ya, nasıl mutlu oluyorum güzel haberlerini okurken, en çok istediğin eşininde yanında olmasına çok sevindim.Öperim o iki kardeşi ben..

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Çok güzel yaaaa, harika birşey yaptın, darısı başıma...insllh seneye :))
Dikişlerin nasıl alınacak?? Dikişleri alınan bir sezaryen mi oldu, nasıl iz kalmadı? Çok merak ettim :)

Sevgilerrrrr

Yesim dedi ki...

Elif tebrik edemedim bir turlu, Uluc Ege hosgeldi uzun ve saglikli bir omru olsun insallah, ablasiyla ailesiyle beraber. Ayaklar cok tatli, gercekten hafiza cok nankor daha 1 yil bile olmadi ama ben de Ela'dan kucuk bir bebek gorunce Ela da bu kadar miydi acaba diyorum :)
Sevgiler

uğurlu gelecek dedi ki...

öpüyorum o patileri:)

zeynep dedi ki...

ara ara gelip okuyorum bloğunuzu, valla cesaretinize hayran kalıyorum doğrusu, bir de hiç sızlanıp, ahlanıp vahlanmıyorsunuz ya...yani bilmesem çok zor büyüyor bu bebekler ben de hemen ikinciyi yapacağım:-))

güle güle büyütün bebeklerinizi,

HUYSUZBALIK dedi ki...

Elifçim ne kadar mutlu oluyorum senin adına. Harika bir resim ve çok güzel özetlemişsin herşeyi. Melek Güneşi de Uluçu da öp benim için. Sevgiler...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

tahin-pekmez de diyebiliriz bu güzellere..

ELİF dedi ki...

Blogumda mimin var...

a. gizem dedi ki...

ne tatlı resimmm :)
elfcim hem balı hem de kaymağı burdan opuyorum!

Syhn dedi ki...

oh maşallah!!
fotografı çok sevdim.

emiralinin annesi dedi ki...

canlarım benim yaa:) herşey gönlünüzce olsun. sizi çook seviyoruz. çokk öptükk

emirali'nin annesi dedi ki...

işine yaradığına çok sevindim uluç ege'me yarasın et olsun inşallah sütlerin annesi.