Sabır!!!!!!

17 Ağustos 2009 Pazartesi



Hayat, hayat değil sabır testi bizim için.
İlk günden beri böyle.
Birlikteliğimizin ilk anından beri bir kez olsun bir rahat ohh diyemedik.
Hep bir telaş, koşuşturma, planlanmaya çalışılan anlar, son dakika yıkılan hayaller...
Ama her seferinde 'Neyse yaa..' dedirten gerizekalı Polyanna..
Saat 04.04...
Neden dökülüyorum böyle?
2 gün sonra doğuma giriyorum.
Sevdiğime en çok ihtiyacım olan günler..
Başkalarının abuk istekler, nazlarla geçirdiği günleri ben acabalarla, olsunlarla geçiriyorum.
Acaba doğuma yetişebilecek mi, ya aniden birşey gelirse başıma, olsun o iyi olsun da, ben, bebeğim sağlıklı olalım da...
Bu gece boşluk bulabildiği ilk an, saat 00.00 civarında koşa koşa gelmiş eve. Melek Güneş, yine birşeyleri hisseder gibi uykuyu reddediyor, kaşlarını çatmış dergimin sayfalarını çeviriyor tek tek, sabırla..O bile öğrendi artık sabretmeyi, her an herşeyin olabileceğini hayatımızda.
Saat 01'de yatıyoruz üçümüz yatağımıza.
Böyle günlerde Melek Güneş hep aramızda. Çünkü babasıyla geçirdikleri anlar o kadar sınırlı ki uykuyla bölünsün istemiyoruz.
Ben artık taşıyamaz hale geldiğim karnımdan, eyp ise iş stresinden ve uykusunda izlediği meleğimizden bölük pörçük uyuyoruz.
Derken tel geliyor 03.00'te.
Şimdi burada anlatamayacağim yoğunluk, karışıklık vs nedeniyle tura gelen şirket ceosunun- ki kim olduğu şu an zerrece umrumda değil, transfer işlemleri yapılamıyor. Yine aynı karmaşık nedenlerle motor yata geçen eyp, yelkenliye dönmek zorunda, 'Giyin, hemen alıyoruz seni.'
Ne kadar komik, ne kadar zor, ne kadar sıkıcı.
20 Ağustos 2009 saat 17.00'de doğuma giriyorum diye umuyorum.
Lütfen daha önce bir sorun yaşanmasın, oğlum erken gelmek istemesin diye bir de.
Aynı karışık ruh haliyle sevgilim yanımda olabilir mi diye bir de...

8 yorum:

Benim Hayatim dedi ki...

Sonsuz birempatiyle okudum seni. Nasıl içim buruldu. Bazı meslekler işte böyle tüm hayatını ele geçiriyor.

Siz ana-kız çok sabırlı, güçlü kadınlarsınız. Eminim bir aksilik çıkmayacak Eyp doğuma giderken gülümseyerek elini tutacak.

Sağlıcakla kalın.

ELİF dedi ki...

Elifciğim hadi hayırlısıyla doğur gel, bekliyoruz minik oğluşu, moralleri hep yüksek tutmalıyız unutma...

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

çok karışmışsın sen ... ooo oğlunu böyle mi karşılayacaksın, hayırdır , gebelik fazla psikolojik baskı uygulamış sende. Kızına sarıl, oğlunu okşa, kimseyi de umursama canım bu ne böyle.nasılsa ayrı-gayrı değilsiniz ya !...
Doğum sendromu deyip geçiyoruz bu yazdıklarını, hayırlısı ile bebeğini kucağına al ve hep beraber rahatlayalım =)

Ozgur dedi ki...

Sevgili Elif,
Hic alakasi olmayan bir sey izledim dun TV`da.Bir turizm belgesel programi ancak bunu sunan adamcagiz bir koye ugradi.73 yasinda ve hic yasini gostermeyen bir kadin.Gelin mi ne alinacakmis,onu bekliyorlar.Kadinin torunu.Adamcagiz soruyor;mutlumusun diye.Ben de ne diye ise,bu noktada kilitlendim ve kadini izlemeye basladim.Halbuki inanilmaz isim vardi ve acelem.Kadin dediki;olmaz olurmuyum.Ama keske esimde yanimda olsaydi.Adamda,oldugunu anladi ve sorular sormaya basladi.Kadincagiz;esi pilotmus ve 22 yasinda esini kaybettigini anlatti.Kendisi de 18 aylik ogluna bakmanin disinda, 5 aylik hamileymis...
Bu sene kaybettigim babam ve annemin neler hissetigine bir an daha yaklastim o an.Simdi bu sabah da o kadini dusundum.Nasil dimdik ayakta durdugunu,cocuklarina nasil guclu annelik yaptigini ve onlari nasil tek basina yetistirdigini.
Sonra senin yazini okudum...
Ayni durum elbette degil ama o kadindan bana guc ve pozitif enerji geldi.Herkesin,herseyi ayni yasamadigini hatirladim.
Sen simdi,en acelesinden sakin ol ve esini birkac gun sonra gorecegin icin sevin,bu ani onunla paylasacaginiz icin mutlu ol.Belki o anda yaninda olmiyacak ama sana dogumunun kolay gecmesini sagliyacak hekimler yaninda olacak.Sende sakin olarak,onlara ve bebegine yardim edeceksin. Kucuk aileni kucakla,hepsine hala guc vermek,onlari sevgi ile bir arada tutmak zorundasin.Annelerin isi bu galiba.Ve ukalaligimi affet.Seni dusunecegim,belki sana enerjim ulasir.

FFFYYY dedi ki...

hamileliğim boyunca hersabah kalkıp blogunu okudugumda güldüm bu sabahsa ilkkez ağlattın beni:( canım arkadaşım ne desen haklısın sevdığini yanında istemek en doğal hakkın. ve lütfen üzülme eyp ayarlar ve bir şekilde senin yanında olur eminim.

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Güzel haberlerini bekliyorum Elifcim, sevgiler

Adsız dedi ki...

umarım doğumda sevgilin yanında olur,sağlıkla bebişini kucağına laır okşar ve bu zor durumları unutursun :) herşey gönlünce olsun.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

elf sanırım yarın büyük gün
dualarım seninle, melek güneşle ve miniğinle..
sağlıkla aramıza dönmen dileğiyle