Sezeryana gittim, dönücem vol.2

19 Ağustos 2009 Çarşamba



Son yazdığım Küçük Emrah yazısı için önce okuyup okumadığını bilmediğim eyp'den ve tüüüüm blogger arkadaşlardan af diliyorum. Her zamanki gibi güzel yorumlar bırakan, yanımda varlıklarını ilginç bir şekilde hissettiğim tüüüüm bloggerlar iyi ki varsınız.
And the Oscar goes to... günü geldi çattı nihayet bir kez daha :) Şu anda saat 05.40. Uyuyamam diye tahmin ettiğim oğluşumla bu son içiçe gecemizde canım babamla çoook rahat bir gece geçirdim. Uzun zamandır bu kadar deliksiz ve rahat uyumamıştım.
Ama evet yine de gün ışımadan uyandım.
Çünkü doğum 20 Aüustos 2009 saat 17.00'de. Önce şaşırdım ilk duyduğumda doğum saatini. Sabah erken güzel oluyordu. Şimdi koca gün nasıl geçecek diye düşündüm.
Sabah erken kahvaltı yapıp bütün gün aç gezeceğim.
O yüzden sahur vaktini kaçıran şanssız müslüman olmayayım diye erkenden uyandım. Doktorum 9-10 gibi yeme-içme mevzuu kapansın dedi. Düşünsenize uyandığımda saatin 11 olduğunu :P
Öte yandan Kadir Gecesi doğmanın avantajlarından biri daha oldu benim için :P
eyp, gecenin geç saatlerinde Bodrum Limanına demir attı. Sabah saat 8 gibi yolcuları gönderip gelecek. O yüzden de şu 17.00 süper oldu bizim için.



Bu arada Melek Güneş'in de 11. ay kontrolü bugün saat 16.00'da :)
Yatış işlemlerinden önce onu da ölçtürüp tarttırıcaz ve artık şu neredeyse kronikleşen kabızlık mevzuuna bir çözüm arayacağız. Bir ara düzelmişti ne güzel. Birkaç haftadır 2-3 günde bir, o da resmen keçi gibi tane tane atıyor kuzucum.



Bu arada 2 günü bensiz geçirirken çok sıkılmaması ve minik bir ablalık hediyesi olarak Playskool Eğlence Merkezi diye birşey aldık dün. Bayıldı. Şu sürekli üfleme sesi biraz sıkıcı ama çoook uzun süre farkında olmadan ayakta kalıyor, şaşırınca dönüp kızlara göstermek için farketmeden bir iki adım attı bile.
Bu arada kızlar, eyp'nin kuzenleri, Melek Güneşin taze halaları. Birlikte çok güzel vakit geçriyorlar. Benim kuzenlerim, canım Gn'im ve Nurci maalesef bu sefer erken gelemediler, yaz okulu nedeniyle, ama haftaya yanımızda olacaklar, dimi ? :P

Epey uzun bir yazı oldu sanırım.
Benim ve oğluşun çantaları hazır. Bu sefer tecrübelendik, gereksiz şeyleri taşımayacağız. Gerçi eyp, son dakika bir soruyla şak diye unuttuğum en önemli şeyi hatırlatır bana. Ama yok sanırım öyle birşey.
Melek Güneş'e de babanesinde geçireceği 2 gün için bir sepet hazırladım. Bol yoğurt mayaladım. Çok güzel bakılacak ve bir sn bile aç kalmayacak kuşum biliyorum ama yoğurt makinasına çoook alıştım. Çok daha güzel mayalıyorum artık, resmen taş gibi ve minik kaplarda daha kullanışlı oluyor. Kızlara da ezberlettim 210'a 7 kaşık diye :P

Bir de yanıma boool miktarda içecek, Fayrouz- epey arttırıyor sütü, geçen sene geç öğrenmiştim, poşet çay, Nescafe- epiduralin olumsuz etkilerini gidermek için kafeinli içmem gerektiğini söylemişti aneztezistim, annemin süpper nişastalı kurabiyeleriyle dolu bir çanta daha yaptım. Annem dalga geçti gerçi pikniğe mi gidiyorsun diye ama olsun.
En önemlisi gerekli evraklar, test sonuçları falan da tamam.
Fotoğraf makinasi, kamera şarjda.
eyp yolda.
Saat 7'ye geliyor. Tavucukların taze yumurtalarından toplayıp bir kahvaltı çekeyim kendime 2 saatlik.
Sonrası boool duayla, güzel yorumları okuyarak, gelen tellere cevap vererek geçer heralde :)
Herkesi çooooook öptüm. Taze annelerin anılarını canlandırdım heralde. Henüz bebek sahibi olamamışlar içinse ben dua edeceğim yeşiller içinde :P

16 yorum:

Yelish dedi ki...

ay hadi hayirlisi
Okurken ben bile heyacanladim Once yazi ekledigini gorunce bu bizin bu saatte burda isi ne dedim hatta
Hersey super olsun , uyu uyan melegini al koynuna hayirlisiyla insallah ..
Ikinci olursa bende sezeryan istiyorum bak , okurken heveslendim.O neydi benim doguma gidisim oyle yahu

sevil dedi ki...

Hayırlı doğumlar diliyorum. Sorunsuz ailenin 4. üyesi beyefendi katılır inşallah aranıza. Bbeişin resimlerini bekliyorum.

gulnihal kalfa dedi ki...

Ablaaaammmmmm, ne diyeceğimi bilemiyorum. Güleyim mi ağlayım mı tuhaf birşey oldum. Sanki midemde bir kuş varda pırpır çırpınıyor- aç değilim merak etme, heyecandan olsa gerek :)

ezginin annesi dedi ki...

İnşallah sağlıcakla alırsınız yavrunuzu kucağınıza. Allah kolaylık versin, şimdiden geçmiş olsun. Bi tuhaf oldum gerçekten anılarım canlandı.

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

dualarım seninle :)

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sağlıkla sıhhatle en kolay ve ağrısız şekilde yavrunuzu kucağınıza almanızı dilerim.Dualarım sizinle..
Sevgiler

ferulago dedi ki...

Kolayca geçsin, minik bebeğinize bir an önce sağlıkla kavuşun :)

damlatk dedi ki...

Zaten heyecanlı geçen bi kaç gn. Bu yazı daha da heyecanlandırdı beni.. Ben hiç dayanamam öle birinin eli kesilse bile ama gn olmadıı için mecburen kamera göreviyle hastaneye yetişecegim 4te:) Yanlış anlaşılmasın doğumu çekmeyeceğim ama doğar doğmaz bebişi minik oğlumuzu çekeceğim:) ve 2günlük melek güneş bakım maratonuna 210a 7kaşık şeklinde başlayacağım:) kuzumu çok seviyorum zaten:) Her şey çok güsel olur inşallah. Ablam doğum yaparken ben de 9 doğururum artık dışarıdakilerle birlikte ne oldu oldu mu diye.. Hala olmak ve bidaha olacak olmak çok güsel sülalecek çok mutluyz.. Alecek diyecektim ama çok kalabalığız sülalecek.. :D teyzeleri de bir an önce bekliyoruz özledik bizde yani.. :)

uğurlu gelecek dedi ki...

kalbim dualarım sizinle.. akşam üzeri arayacağım..

Sedosh dedi ki...

Dualarımız seninle. Sağlıkla gidip dönün. Mutlu haberlerini bekliyoruz..

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

şu an saat 15,35 olduuna göre babanız yetişmiş, minnoş babaanneyle mutlu mesut, sen hazır ve nazırsındır. oğlunla içli dışlı son 1,5 saatiniz geçecek ve az sonra kucağına verecekler kuzuyu.. dualarımız bir kez daha seninle. habersiz bırakma..

mummy dedi ki...

Şu an doğumdasındır heralde..Allah yardımcınız olsun..Sağlıkla al kucağına bebişini inşallah..

Adsız dedi ki...

hiihhh, hayırlı olsun. şu saatlerd emuhtemelen dogumdasınız. Allah kolaylık saglık sıhhat versin.. Büyüğü cok tatlıymıs :) büyük de pek minik yaa..

Tuğçe dedi ki...

Hadi hayırlısı...Kolaycacık ve sağlıkla kavuşun birbirinize...
İyi haberlerini geciktirme!

Adsız dedi ki...

cnım güzel hberlerini ve oğluşunu sabırsızlıkla bekliyorum,dualarım sizinle,sevgiler...

Bilun ŞEN dedi ki...

Hayırlı olsun, minik bebişi sabırsızlıkla bekliyoruz.. Uzun ömürlü, şanslı ve mutlu bir bebek olsun.. Sevgiler..