15. ayında Melek Güneş, uyku sorunsalı ve Uluç Ege kişisi

25 Aralık 2009 Cuma

Başlıktan da anlaşılacağı üzere epey uzun bir yazı olabilir ya da fırsat kalmaz kısa kısa devam ederim.
Evin içinde bir adet 15 aylık Melek Güneş ve bir adetcik 4 aylık Uluç Ege'yle yaşamaya alıştık.
Şimdiki konumuz Melek Güneş'in uyku düzeni..
Yazın alıştırdım kendi odasına. eyp turdayken ben de onun odasında uyudum. Pek sorun olmamıştı- Gecede su için 3-4 kez uyanmayı saymazsak..
Şimdi ise yine odasında uyuyor akşamları. Ama yine 2-3 hatta bazen daha fazla kez uyanıyor, emziği verince ağzına tekrar dalıyor- o emziğe de kardeş nedeniyle tekrar döndük maalesef.



Ama neredeyse her seferinde sabah saat 5-6 gibi anneeeeaa diye uyanıyor ağlamadan, yanımıza konuyor. Çünkü o saatten sonra onu yatağında tekrar uykuya daldırmak benim için çok çok zor. Uluç Ege için de gecede 2-3 kez emzirmeye uyandığım düşünülürse 'Başlarım Tracy'ye Gina'ya, zıpla kuşum aramıza!' diyerek sızıyorum ben de sonunda..

Ve bugün insanlık için sıradan ama Uluç Ege için çok özel bir gündü. Çünkü oğulcuğum kendi çapında ilk dönüşünü gerçekleştirdi :) Geçen sene Güneş'e yer yatağı yapardım, debelenirdi bütün akşam. Uluç Ege için korkmuştum Güneş tepesine çıkar mı diye. Ama benim akıllı kızım kardeşinin etrafından dolanıyor dikkatlice, bazen yanına yatıyor, emziğini veriyor ağzına, ama yine de yalnız bırakmıyorum ikisini hiç, içimizdeki minik kurtçuklar kaynaşmasın diye..

5 yorum:

Yelish dedi ki...

kiyamam yaa
o saatten sonra heleki iki bebeyle bende hiic dusunmez alirdim koynuma :)
ohh miss kokulu seylerle uyu bakalim

Yelish dedi ki...

aa kimseye gitmiyor yorumum sana geldi..yasasiiiin :)

elfeyp dedi ki...

:) Sağol Yelizcim, sen de uyu oğluşunla tatlı tatlı :)

uğurlu gelecek dedi ki...

yesinler onları uluç erken dönmüş hareketli olacak herhalde..:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ya tam da bu aylarda "ille beraber yatalım" halleri başlıyor. yanına alsan bir türlü almasan başka. ben bazen direniyorum yatağında uysun diye, sonuçta herkes uykusuzzzz