Vay anasını sayın seyirciler!!!

30 Mart 2010 Salı

En çok ihtiyaç duyduğumuz an da, ki son 2 senedir en çok kullandığımız o, çam. mak. bozuldu. İçinden cıyır cuyur sesler geldi dün. Herşeyleri atarken arada kaynayan nankör sütyenin manasız demiri, var ya hani yarım ay şeklinde, kendini koyvermiş, mak. içinde daha önce pek de farketmediğim binlerce delikten birinin içine kaçmış kırılarak hem de.

Servis geldi sabah. Mak. söktüler. Ben 'Amma da değişikmiş içi dışı.' diye karşıdan bakarken, Melek Güneş palyaço gördüğünden beri öğrendiği 'Anne korkuu'yu söyledi yine. Yeni çıktı bu da. Afyon'da bütün çocuklar yüzlerini rengarenk boyatıp palyaçonun peşinden koşarken bizimkinin ödü koptu. 'Korkma kızım' diye açıklamaya çalıştıkça aklında sadece 'Anne korkuu' lafı kaldı. İzmir dönüşü Söke'de durduğumuz oyuncakçıda da Çığlık filmindeki maskeyi gördü. Hangi üstün zekalı koyduysa pembe beyaz bebeklerin, ayıcıkların yanına o salak maskeyi, çocuk boynuna sarıldı babasının. Bir de böyle anlarda ne yapacağını bilememe hali var.


Gölgesinden korkan ben, bir yandan yatıştırmaya çalışıyorum onu, onun korktuğu şey bize basit ya da komik görünse de ciddiye alıp onu sakinleştirmek gerek. Çok da üstüne düşmeden korkusunu körüklememek bir yandan. Allahım, ne kadar zor gerçekten bu iş?!
Her neyse, MG, mak. o halinden ve bu kadarcık iş için kalktım geldim sabah sabah surat ifadeli servisçiden ürktü sanırım, bahçeye yollandı babanesiyle. Ben de parçaları toparlayan servisçi ve 'Allah Allah, ne parçasıymış bu çamaşırın?!' diyen M.babamla kaldım evde. Oğulcuğumla kereviz pişirdik. MG, kulaklarının içine kadar kum toprak içinde, epeydir dinmeyen yeşil cümükleri ve bahçıvan pantolonuyla sokak çocuğu kıvamında sızdı kaldı.


Uluç Ege, formunda 24 saat emiyor. Performansıma ben bile şaşıyorum. Bir ara azalan sütümü Humana ve fındık-cevizle toparladım. Vitamin almaya da devam ediyorum. Onların bool sebzeli, etli, börekli öğünlerinden de tırtıklıyorum. Bu arada anneler neden kilo alır anladım. Çocuklar tabağa koyduğun kadar değil, midesinin aldığı kadar yiyor ve tabakta kalan son pincikler anneye kalıyor.
*********
Günün menüsü z.yağlı kereviz, havuçlu bulgur pilavı, yoğurt.

4 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

oluyo öyle saçma korkular. tuna 18.aya dek elek. süpürgesinden korktu. balondan hala korkar. eldiveni bir kere balon gibi şişirip maymunluk yapayım dedim, kaçacak delik aradı

uğurlu gelecek dedi ki...

ahaha en çok neye güldüm m babam ne parçasıymış bu çamaşırın demişya ona aynı şey bizimde başımıza gelmişti annemle babam allah allah neymiş bu diye servisci adamcağıza sormuştu bizde aynen annemle kaçış :) yerim sizin yeşil sümüklerinizi o devamlı emen boncuk ueyi. görüşelim özledik

bayanlariçinherşey dedi ki...

Merttede palyaço ve maske korkusu vardı.Şimdilerdi o kourkuları kalmadı.Zaten çocuklar korkmaya görsün..Halasının oğlunun sünetinde palyaço var diye tüm gece masanın altında saklanmıştı.:))Ne kadar anlataya çalışsakta boş ..

elfeyp dedi ki...

Aman geçici olsun da anası gibi gölgesinden korkan bişey olmasın o da :)