Aanneee yamuşalım!!!!

14 Eylül 2010 Salı

Son uyduruk kelimemiz yine Melek Güneş'ten, Uluç Ege için herşey ve herkes 'gaa gaa' çünkü.

Yamuşmak: Pikenin altına girip vıcıramak
Cümle içinde kullanacak olursak; 'Egee, biboronla yamuşulmaz, bırak da geyyll!!'

*****

Bayram kutlaması yapamadık blogta. Herkesin bayramı bizimki gibi güzel geçmiştir umarım. Fotolar kuzende, eşte, dostta... bi ara koyarız buraya da..
Şimdilik bunlar var, MG ve UE büyük ananeyle...





*****

Ama zaten bize hergün bayram, gezme tozma..
MG ve UE'yi bazen bir dooon gümü partisinde, bazen bir bankada, bazen yeni açılan Migros'ta- ki MG'nin kafası karışık 'Viygros mu, Kipa mı?'- çoğunlukla bahçede babanede, doktor kontrolünde orda burda...


Uluç Ege de ablasına çekti sanırım. Yürüme konusunda hala bir gelişme yok. Ya emekleme ya da sıralama şeklinde amacına ulaşıyor zaten.

Arada kötü şeyler de yaşamıyor değiliz zaten. Kaşla göz arasında koltuğa çıkan Uluç Ege, babasıyla benim gözümüzün önünde feci bir düşüş yaşadı. Koltukta ayakta dururken gerçekten de saniyeler içinde ama, kafaüstü düştü önce. Sonra yine aynı minik kafasının üstünde takla attı. Biz şok halinde kucaklarken burnundan sızan kanı gördüm. Paldır küldür acile.. Günlerden yine pazar!!! İlk gittiğimiz acil doktoru hiiiç içimize sinmedi. Burnuna baktı sadece eliyle, çocuk ağlarken nasıl bakılırsa. 4-5 kez 'Bişey olmaz bişey olmaz.' dedi. Onu bize komşu teyzeler de söyledi zaten, senin ne farkın var?
Bu sefer diğer hastaneye gittik. Daha önce rahatsızlandığımda benimle de çok güzel ilgilenen doktor vardı orada. Enseninden başlayarak kafasına, sonra burnuna baktı. Röntgen istedi. Tüm kafatasını bize detaylı anlattı. Kafasında minik bir şişlik oldu sadece. Bıngıldak da kapandığı için birşey yok. Bizim de içimiz rahat eve geldik. Bu arada çok ilginç Uluç Ege'nin 8 dişi var şu anda ama röntgende henüz çıkmayan köpek ve azı dişleri bile görünüyordu.



*****

Bir de bunu anlatmadan olmaz, Melek Güneş'in 2 yaş kontrolü vardı. Uzun zamandır götürmemiştim onu ölçtürüp tarttırma vs için ama zaten hepimiz farkındayız boy uzadı, sıcaklarda iştahsızlık yüzünden eski dombililik gitti. Bir de bir arkadaşımın oğlunda 2 yaş kontrolünde göz rahatsızlığı çıktı, miyop. Ben ortaokuldan beri dörtgözüm, sürekli ilerleyen miyopum 2,5'ta karar kıldı, eyp'nin de güneş, toz vs alerjisi var. Onun da dinlerndirici gibi birşeyler kullanması lazım aslında.
Her neyse boy uzun, kilo ortalamanın biraz altında tahmin ettiğim gibi.
Geldik göz doktoruna..
Hemşire ve doktorun bizi görünce biraz yüzü düştü. Yine çığlık bağırış bebeyle mi uğraşıcaz diye sanırım. 3 kez göz damlası damlatıldı 5 dk arayla. Hiç ağlamadan, zorluk çıkarmadan damlattırdı, hemşire gelirken 'Bi daha?!' diye sordu. 1 saat sonra muayene, ama damladan sonra yakını bulanık görme, sersemlik hali, biraz ateş, vücutta kızarıklık vs olabilir dedi doktor. Melek Güneş gitti başka bir çocuk geldi o arada :) Biraz kolları kızardı, gözlerini kısıp bakmaya çalıştı etrafa, herşeye 'Annee bu nee?' dedi, sarhoş gibi yürüme, garip hareketler, dil sürçmesi... Bir yandan üzülüyorum, korkuyorum haline, bir yandan gülmek geliyor içimden.. Muayeneler de çok güzel geçti. Doktor bi ara gülmekten muayene edemedi. Sanki 40 yıldır bakıyor o cihazlardan, kenarlarını tuttu, çenesini koydu. 'Aaa ev var!' diye :) Sonuç güzel, gözlüğe gerek yok. Bana bazen çok şirin gözükse de renkli gözlüklü çocuklar, aslında çok zor bir durum. Bir daha 4 yaşında olabilirmiş kontrol.
Bizden haberler böyle..
Bu arada bunları onlar oynarken yazdım, büyümüşler mi ne?!?

2 yorum:

uğurlu gelecek dedi ki...

büyümezler mi hiç baksana şunlara sen. mahaşallah..
8 diş mi ne güzel. ben emzirmeyi bırakmadan biraz daha çıksa yağızın güzel olacak hala 6 da kaldı.:(
koltuk tepeleri bizimde favorimiz buara. henüz düşmedik inş düşmeden atlatırız.
yürüme konusunda acele etme az daha rahat günlerin tadını çıkar..:)
çok öpüyorum sizi. en yakın zamanda görüşmek ümidiyle hoşçakalın diyrum.

elfeyp dedi ki...

Bana yürüse daha rahat ederim gibi geliyor Plncim. Böyle hem gözükara hem korkak, çıkıyor her yere ama ayaklarda güç olmadığından rahat inemiyor. Biraz daha böyle idare edeceğiz. Öpüyoruz biz de...