2010'a son kayıt...

31 Aralık 2010 Cuma

İyiyiz..
Çok iyiyiz..
*****
Birkaç gün önce Uluç Ege'de grip başlar gibi oldu..Klasik öksürük, hapşırık, kalan son 2 dişin de etkisiyle huzursuzluk, ishal... hepsi birbirine karıştı. Baktım şurubun da dibi görünmüş, hem çoktandır görmediğimiz doktorumuza bir görünelim, hem de şurup vs yazdırayım istedim, gece aniden ateşlenebildiği için..




Rutin kontrolde, kalp sesinde bir sorun olduğunu söyledi dr, ikinci kalp sesi çift atıyormuş, normalin dışında bir durum.
Sık sık İzmir'e gittiğimizi bildiği için 'Bir çocuk kalp doktorunun görmesinde fayda var.' dedi..
Nasıl olduğumu tahmin eder anne olanlar, olmayanlar için daha önce de bu tanımı yapmıştım, kalbim bir kıyma makinesinde gibiydi. Başka birşey düşünmeden sıkışıp ezildi eve gelene kadar. Çok uzatıp dramatize etmek istemiyorum çünkü 2 gündür hayata bakışım bile değişti diyebilirim.
İzmir'de gittiğimiz çocuk kalp doktoru çok içimize sindi, çok güleryüzlü ve işinin ehli bir dr, üstelik çok genç bir doç.
eko çekildi.
Sonuç, 7 yaşına kadarki çocukların birçoğunda görülen masum üfürüm denen durum. Ateşli hastalık, heyecan, kansızlık gibi dönemlerde görülen tehlikesiz, tedavi gerektirmeyen, en önemlisi çocuğun günlük aktivitelerini engelleyici özelliği olmayan durum.
***
Rahatladım mı?
Evet derin bir nefes aldım odadan çıkarken ama mutlu olamadım..
Etrafımızda erken doğmuş, muhtemelen ilerde kalp rahatsızlığı olacak avuç içi kadar bebekler, 7-8 yaşlarında hala bebek arabasına binen çocuklar, daha büyük yaşlarda tekerlekli sandalyedeki çocukları görünce 'Yaşasınnn bizimki önemsiz, masum birşeymiş..' diyemedim.
Sadece dünden beri binlerce kez ettiğimiz şükürler ve ikisi de grip olan bebeciklerim var. Her öksürük, hapşırıkta bile şükreder haldeyim.. Merakınız ve iyi dilekleriniz için çokçok teşekkürler..

Herkese sadece sadece sağlık diliyorum bu yıl..

5 yorum:

seyhan dedi ki...

şükür

ümran dedi ki...

Şükürler olsun.. Önceki yazınızdan beri hiç aklımdan çıkmadınız, defalarca gelip baktım hayırlı haberleriniz için.. Anne olmayan bence de asla anlayamaz.. Allah'ım hiçbirimizi çocuklarımızla sınamasın..çok sevindim bir sorun olmamasına..

Adsız dedi ki...

şükür :)

saricizmeli dedi ki...

çok geçmişler olsun....

Tuğçe dedi ki...

Of yani..çok merak etmiştim...üfürüm bende de var bak koç gibiyim :P bişey oolmas :))
ulen uluç ege korkuttun beni, hatta belki Dr. söylemiştir o üfürüm geçebilir zamanla iyileşir yani:)
Neyse evet hiçbirimiz hastalanmayalım, hele minikler...