Veee Melek Güneş, okullu..

27 Eylül 2011 Salı

Epey zaman olmuş yazmayalı, meşkülüz çokçok :)
Uluç Egem, herzamanki gibi cool, bana pek sorun çıkarmıyor, hatta dilimi ısırarak hiç diyebilirim..
Ama Melek Güneşime bir acaip haller geldi birkaç hafta önce. Birdenbire başlayan ve son bulan sebepsiz ağlama krizleri, bunalımlar, söylenmeler.. 2 yaş krizini biliyorum hatta çoğu zaman aklımdan bile çıkmıyor ama bu artık boyut değiştirip kişisel bir hal alınca çözüm yollarını düşünür olduk. Gerçi kendisi de yardımcı oldu bana..
'Bana yazık ediyosun, mahvediyosun, okula gitcem beeeaaaann!!!' dedi bi kriz sırasında :)




Bunun en büyük etkisi şu sanırım..
Boool yüzmeli, gezmeli, parklı, bahçeli, kuzenli.. yaz günleri bitmek üzere, yakınımızdaki yaşı 8-25 arası tüm kuzenler yavaş yavaş evlerine çekilip okul hazırlıklarına başladı..vs
Ben de bir karar aldım, daha doğrusu eyp ile, henüz nasıl devam edeceğini bilmiyoruz ama Melek Güneş, kreşinde 2. haftasında :)
Adaptasyon sürecindeyiz. İlk hafta birkaç saat ve sonunda yarım güne kadar uzattık. Bu hafta ise kahvaltı ve öğle yemeği ile öğle uykusu için de orada ve sabah 9'dan 16.30'a kadar devam ediyor. Genel gidişat güzel..Kreş konusunda soru işaretleri olanlar için aklımdakileri sıralamam gerekirse..

-Bodrum'da herşey gibi kreşler de ücret bakımından astronomik. Bize çok yakın ve çokçok popüler olanın fiyatı 1000 tlye yakındı ve kontenjanı dolmuştu, yedek listeye alıyorlarmış. Onu baştan elemek zorunda kaldık. Şu anda gittiği yine bize yakın sayılabilecek ve pek çok arkadaşımın tavsiye ettiği bir yer..

-Adaptasyondaki öğrencilerle ilgilenen öğretmenleri özellikle çok tecrübeli ve kontrollü bence. Özellikle dikkat ettiği şeyler, çocuğu kapıda canım, cicim diyerek sarmaş dolaş benden almıyor. Gereksiz mıncıklamalar, sevgi gösterileri, mıymıy konuşmalar yok.. Melek Güneş'i benim ona teslim etmemi özellikle istiyor, onu kucağımdan almak yerine. Ses tonu inanılmaz sakin ama mesela ağlayarak birşeyler istediğinde çocuğu duymazdan gelecek kadar da otoriter, aynısını benim de yapmam gerektiğini özellikle söyledi. Çünkü Melek Güneş'in gerçekten ağlamadığını farketmiş, duymazdan gelince ağlamayı kesip isteklerini daha güzel ifade edermiş bu modeller.
Bu modeller hangileri peki? Daha çok anneanne,babaanne, dede vs gibi aile büyükleriyle fazlaca vakit geçirenler, tam bizimki gibi yani. Ben hayır desem, yaptıracak birini mutlaka bulacağı için artık bu huyundan özellikle vazgeçirmek, kreş için ilk nedendi aslında..
Bir de kreşin 2.günü evde ayna karşısında ağlama taklidi yaparken buldum onu, bu da akıllara zarar :) 'Ağlamıyorum annecim, sadece öööleymiş gibi yapıyorum.' diye dersini çalışıyor.
- Bahçelerinde kaplumbağa, tavşan var, domates, salatalık, incir vs bahçedeki ekim alanından topluyorlar, kahvaltılarını bahçede piknik gibi yapıyorlar..vs




Benim en çok merak ettiğimse çarşamba günleri olan pedagog görüşmeleri..
Yani şimdilik Melek Güneş için hayat yeni başlıyor, uzuuun ve güzel geçeceğini umut ettiğim bir eğitim-öğretim hayatı onu bekliyor..
Peki Uluç Ege ne yapıyor? Adaptasyonun ilk 2 günü onu da götürdüm okula. Boş olan sınıflardan birinde bekletiyorlardı anneleri. Uluç Ege, sınıfta biraz oynadı, sonra bir ara dışarı çıktığımızda onun yaş grubundakiler önümüzden geçti, aralarına daldı, öğretmenler katılmasını isteyince birkaç saat beni hiiç aramadan takıldı. Ertesi sabah yine Melek Güneş'i bırakıp bir sınıfta beklemek üzereydik. Ege'nin grubuna bakan öğretmen başka bir Ege'ye 'Hadii Ege sınıfaa' dedi bizi görmeden. O çocuğun da adı Ege'ymiş :) Bizimki kendine söylendiğini sanıp koştu yine sınıfa :)
Ama bu sene sadece Melek Güneş için kreş kararı aldık, Uluç Ege ağustos doğumlu olduğu için belki yılbaşından sonra..Gerçi tuvaletini söyleyebilmesi çok işimize yaradı orda ama acele etmek istemiyorum..

Şimdilik gelişmeler böyle..
Benim için en güzeliyse Melek Güneş'i arabayla okula bırakıp alabiliyor olmam :)

2 yorum:

uğurlu gelecek dedi ki...

ne güzel şeyler olmuş hangi kreş bu pek sıcak baktım bende sen böyle anlatınca şu konuda bir konuşalım seninle.. araba işine çok sevindim ayrıca.. şimdi siz anne oğulmu takılıyorsunuz gündüzleri.. :))

elfeyp dedi ki...

Bitez'deki Kartanesi pelincim. Tavsiye ederim kesinlikle ama oğlanlar için 2,5 dolması gerekiyor..