Gün geçmiyor ki, şu fani beden bir yeni araştırma sonucuna şaşırmasın.
Az önce okuduğum şu ki; asıl faydalı olan bizim pazarda burun kıvırdığımız kurtlu, böcekli meyve sebzelermiş.
Halk dilinden anlamayanlar için bilimsel açıklama;
Herhangi bir böcek veya benzer organizmalar tarafından hasar oluşturulmuş meyve ve sebzelerin hormon ve zirai ilaç birikim seviyelerinin düşük olduğunu söyleyebiliriz.
Yani içinde kurt yaşayabiliyorsa o gıdada bizim için de zararlı ilaç vs yok.
İyi de bizimki de mide be öğretim üyecim, işkembe değil ki, nasıl vereyim ben kenarından kurdunu ayıkladığım elmayı çocuğuma?!
Hormonsuz olması yeterli mi?
14 Temmuz 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Verirsin verirsin bişicik olmaz, üzerine sinek konanlarda makbulmüş dicem, kuscan diye korkuyorum:))))
Hormon denilen sey, sentetik gubre veya gelistiricidir. Bitki buyurken topragina atilir. Yetistirilen meyve veya sebzeye, bizim icimize girecek sekilde etkisi direk degildir. Zirai ilaclar ise urunun disina sikilir. Hem icine isler, hem kabugunda kalir.
Daha fazla kanserojen olan zirai ilaclardir. Cunku neredeyse yiyecekler de iyi yikanmazsa aynen vucudumuza girer.
Ama bu demek degildir ki zirai ilac kullanilmadigi zaman her urun bocekli, curuk, delikli, kurtlu olur. Adam gibi tarim okuyan, bilen, o yorenin, o urunun zararlisini bilir ve ona gore dogal yollardan onlemini al(abil)ir.
Ayrica hicbir hormon veya zirai ilac kullanmamis ciftcinin urununun tamamen dogal ve zararsiz oldugunu soyleyemeyiz. Kanaldan sulama yapiyorsa, kanalin suyu nereden geliyor, oraya atik akintisi var mi vs, bunlarin hepsi kucuk ama onemli detaylar.
Yorum Gönder