Evim şahane (mi)

12 Haziran 2012 Salı


Çooook dertliyim, dertliyiz aslında epeydir.. Ev aldığımızdan bahsetmiştim. Güzide yurdumun birçok güzel semtinde ev fiyatları aşağı yukarı 100.000 tayyip lirasından başlarken... Bodrum'da genel fikir çoook eski evlerde bile 2+1. Yani 2 oda ve açık mutfağıyla bir salondan oluşan 80-90m2'ler..
Ben daha ilk taşındığım günden beri böyle bir eve sığışamazken, 2 çocuk, arada ziyarete gelen akraba, eş-dost derken, bir de rutubet ve UE'de başgösteren alerji nedeniyle ve evimin önünden daha adımımı atar atmaz arabalar vızır vızır uçuşurken, şöyle söyleyeyim, gece sahilde içen ve eve 120 basarak dönenler bizim salonda ufak çapta bir deprem etkisi yaratıyor, ev zangır zangır sallanıyor.

Neyse çooook uzattım yine, biz anne-baba, dede yardımları ve biriktirdiklerimizle 3+1, şehir merkezine daha yakın, bizim için özellikle çocuklar için çok güzel bir bahçesi olan alt kat bir daire bulduk, aldık, camlara demir, bahçeye çit, perde, mutfağı, banyoyu istediğimiz gibi vs derken 200.000tl lik ev 235.000 tayyip lirasını buldu. Nisanda taşınalım dedik, oturma odasının borusu patlamış, yepyeni ev rutubet oldu. Aralıkta aldığımız evin kurumasını bekledik bütün kış.

Birkaç hafta önce İzmir dönüşü eyp ile evin kaba kirini temizleyelim.. diye gittik ki bahçe kapısına evin bütün parkeleri sökülüp atılmış. Ne hissettik şimdi anlatamam, evin içi çürümüş resmen. Artık girmesinler diye zibilyon kez bantladığım, ellibin tane domestos koyduğum tuvaletlere ısrarla girmeye devam eden işçi kardeşlerimiz bu seferde çeşmeyi açık unutmuş sular kesikken. Bütün odaları salonu diz boyu rutubet kaplamış 3-4 günde, parkeler çürümüş..vs ve biz bütün kış boşa beklemiş gibi sayıldık.. eyp tabii mütahitle girdi birbirine. Ben ağlamaktan geberdim..

Herşey karşılandı, parkeler yenilendi. eyp'nin hoşuna gitmeyen bikaç şey daha vardı, gıcıklığına onları da yapacaksınız diye çirkefleştik biz tabi :) Evle ilgili birkaç şey, süpürgelikler, badana falan kalmışken şimdi oturduğum mutfaktan aşağıya su akıtmaya başladı birkaç gün önce. Taşınınca kırdırırız diye düşünürken bu sabah bizim mutfak da sular altında. Fayanslar kırıldı, yıpranmış boru bulundu, başımızdaki uğursuzluk için tövbe çekildi. Şimdi ne oturduğum evde bir düzen, ne taşınacağım ev bitmiş, bir muallakta, çocuklar yalınayak bi aşağıda bi yukarda, keyifleri yerinde.. Şimdilik bu kadar yazabiliyorum, kuzular uyurken biraz kışlık kolileyeyim bari..


Arada üşenmedik sezonu da açtık tabii :)


1 yorum:

uğurlu gelecek dedi ki...

hey allahım su bolluk bereket diyelim .. görüşelim konuşalım..