Melek Güneş taaam 1 aylık :)

19 Ekim 2008 Pazar



Zaman gerçekten de su gibi akıyor Melek Güneş'le.
Dün 1 aylık oldu. Doktor kontrolü ve 2. Hepatit B aşısı vardı. Boyu ve baş ölçüsü normal sınırlar içinde ama kilosu birazcık az. Çok değil ama onu da ek mamayla toparlayacağız artık.
Bunun dışında bikaç sıkıntısı vardı. İlki tabii ki gaz. Büyük tuvaletini de haftada sadece 2 kez falan yapabiliyordu son 15 gündür. Bunları damlayla çözdük.



İkincisi ve eyp ile en çok üzüldüğümüz sorunu ise yüzünde çıkan sivilceler. Tüm yüzünü ve yanaklarını kapladı ve beni emdikçe, yanağını memeye dayadıkça artıyor. Sütten geçen birşey olabilirmiş. Onun için de bir krem yazdı doktoru. Umarım çare olur. Çünkü çok üzülüyorum yüzüne baktıkça. Bir de tabii -klasik- her gören 'Aaa, noldu böyle?!?' diye soruyor. Açıklama yapmaktan gına geldi artık.
Melek Güneş de benim daha önce hastanelerde çoook duyduğum bebek çığlıklarını attı dün aşıda. Ama çok ilginç. Gazı varken ya da huysuzken kucağımda zor susturduğum miniğim, aşıdan sonra kucağıma gelir gelmez sustu. Kıyamam... Ne kadar minik ve ilgime, kokuma ne kadar muhtaç..

12 yorum:

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun MG'e,inşallah geçer annesi merak etme,o kadar taze ve narinler ki böyle şeyler olabiliyor,üzmemeye çalış kendini:)

a. gizem dedi ki...

oy geçmişler olsun şekerimeeee :) ne hoş foto annesi yukardaki pozunuz :)

gulnihal kalfa dedi ki...

nice nice yaşlarını da görürüz hep beraber inşallah. Sıkıntınızda umarım bir an önce geçer ablacım. İkinize çok öpüyorum. Bizim için bol bol kokla meleğimi

Rahsan Collyer dedi ki...

Ne çabuk geçmiş zaman hakaten, MG ne de çabuk 1 aylık oluvermiş. Annesi sakın üzülme, böyle ufak tefek şeyler hep oluyor, Allah daha büyük hastalıklardan korusun. Geçmiş olsun. Üstteki fotoya bayıldım bu arada. Öpüyoruz sizi...

nazo dedi ki...

Bence de üzme kendini. Minicik o, ona acı vermeyen hiçbir şey çirkin olmaz. Krem işe yarar umarım. Nice güzel aylara ve yıllara hep sağlıkla..

Burcu dedi ki...

Merhaba, Melek Güneş ne kadar güzel bir isim. Güneş gibi doğmuştur hayatınıza :)Adıyla yaşar inşallah.. Annesi, yüzünde çıkan sivilceleri dert etme, her bebek 1-2 aylık olunca çıkar o sivilceler. Anne sütü hormonlarından kaynaklanıyor, sadece temiz tut eksra birşey sürmen gereksiz kendiliğinden geçecek bak göreceksin.kokla benim yerime miniği..

Yesim dedi ki...

Ah kıyamam ben minik Melek Güneş'e, inşallah bir an önce düzelir. İlk ayınız da kutlu olsun, daha nice aylara-yıllara :)
Sevgiler,

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

amaaan elfciğim en büyük derdiniz sivilceler olsun. geçer geçer. öptük seni de MG'yi de

ASLI dedi ki...

canım 1aylıkmı oldu kuzucuğun daha nice aylara yaşlara mutluluk ve sağlık diliyorum canım..

huysuz dedi ki...

sivilcelere hiç üzülmeyin. efe'de de oldu, doktorumuz mustela'nın stelatopia isimli kremini önerdi. size önerilen krem de bu mudur bilmiyorum ama biz çok memnun kaldık bundan...

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

çook geçmiş olsun ama sivilceler hemen geçer merak etmeyin, tabi etraftan soranlara cevap vermek daha cok delirtiyor insanı, nice nice aylara :)

KEO dedi ki...

geçmiş olsun, bizde de olmuştu zamanla geçiyor merak etme annesii,krem kullandık biz de...nice sağlıklı aylaraa..