Bir kış masalı...

21 Kasım 2008 Cuma

Her geçen gün daha da alıştığım Bodrum'da 3. kış bu gece başlıyor sanırım.
Bikaç gündür eyp'nin kaptan arkadaşları eşleriyle bizdeydi.
Onların sonu gelmeyen yelken maceraları, 'Efe, bi hava vardı o gün..' şeklinde başlar ve salma, küpeşte, usturmaça, sintine gibi anlamlarını sürekli karıştırdığım ama hiiiç bozuntuya vermediğim terimlerle devam eder.
Zaten önemli olan bizim olayı anlamamız değil, beylerin işlerini ne kadar büyük zevkle yaptıklarıdır burada. Muhabbet, 'Sintine neresiydi yaa aşkm!!' gibi şımarık bir soruyla asla kesilmemeli, olayın bütününe odaklanılmalıdır.




İşte böyle bir sohbet arasında öğrendik ki Cuma gecesi ciddi bir fırtına bekleniyor. Benim gibi ortaokulda ezberleyemediği tek şey yönler ve rüzgarlar olan birininse fırtına denince aklına gelen ilk şey, 'Ya elektrikler kesilirse?!?' oluyor. Çünkü karanlıktan çoook korkarım ama artık korkumu belli etmemem ve güvenle bakmam gereken bir minik balığım var.

2 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bulmacalarda çıkar hep bu denizcilik terimleri de en de hiiç bilemem. sen bi kaptan zevcesi olarak bile unutuyosan ben halime hiç üzülmeyeyim bari.
bu arada o sorunun değişik versiyonu da "ofsaytı bi daha anlatsana aşkıımm"dır-ki bu aralar da bi reklama konu olmuştur.

ASLI dedi ki...

Denizle iç içe bir hayat ne kadar güzel elfeypciim:D umarım bir gün bnde bu sonsuz huzura kavuşabilirim küçük bir sahil kasabasında ya da yazlık bir beldede denizle iç içe ve denizden ekmek yiyerek..Sanırım hayal;p sevgilerrcnm